martes, 10 de marzo de 2009



he retomado mi relación con la repostería. empezó al salir de la adolescencia, antes de entrar en la universidad. entonces no había internet por lo que cogía libros antiguos de mi madre, pedía de cumpleaños los míos propios, recortaba las páginas de cocina de los suplementos dominicales... todavía se pueden encontrar entre las páginas de mi primer libro de repostería hojas de apuntes de derecho llenas de recetas en el reverso.


ha sido un feliz, dulce y divertido reencuentro. el primer reto han sido los macarons de chocolate. en estas fotos no se ve pero los rellené con una ganache de chocolate y naranja y quedaron algo más que deliciosos.

también me he atrevido con un triple mousse de chocolate, una tarta de queso con salsa templada de naranja, un mousse de yogur con crema de fresa, un pastel de zanahoria con crema de queso, un surtido de pastas y una tarta de chocolate con tejado de limón.

un dulce beso

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i´ve taken up again baking. i started baking at the end of my adolescence, before getting into university. then i didn´t have internet and i used to take my mom´s old books, i used to ask for my owns for my birthdays, i used to cut the cooking pages from sunday magazines... you still can find between the pages of my first baking book some university sheets filled with recipes in the back.

it´s been a happy, sweet and funny reunion. the first challenge has been chocolate macarons. these photos don´t show the chocolate and orange ganache filling but the were delicious.

i´ve also dared to make a triple chocolate mousse, a cheescake with warm orange sauce, a yogurt mousse with strawberry cream, a carrot cake with cheese cream, assorted shortbreads and a chocolate cake with lemon roof.

sweet kiss

1 comentario:

angie dijo...

oh my am I hungry now! goodness. those look amazingly delicious! I too used to bake a lot in my adolescence. I would copy the gourmet recipes from the tv show "World Chefs" and then my mother would help me find all the special ingredients. They didn't turn out that great but high-end ingredients taste good even if they aren't whipped or blended perfectly!